Steeds meer bedrijven en huishoudens nemen maatregelen voor het milieu. We zijn allemaal bezorgd over de verdere opwarming van de aarde en dit beïnvloedt onze keuzes. Vloercoating is hygiënisch, stijlvol en kan grote belasting aan. Een goede investering dus. Maar is vloercoating duurzaam? Hoe zit het precies met het materiaal en past vloercoating bij energiebesparende maatregelen? Jazeker! We leggen het uit.
Duurzaam materiaal
Vloercoating is gemaakt van ijzersterk en slijtvast materiaal. Waarschijnlijk gaat u bij de aanschaf van vloercoating niet direct over een nacht ijs. Het is een vloeroplossing die niet makkelijk te verwijderen is. U kiest dus voor een vloer op lange termijn. Vloercoating heeft vanwege het materiaal een enorm lange levensduur. Zelfs met zware belasting en intensief gebruik kunt u jaren van vloercoating genieten. Heeft u uw vloercoating jarenlang intensief belast, dan kan het zijn dat de vloer slijtageplekken gaat vertonen. U kunt dan eenvoudig de toplaag laten vervangen. Dit is een eenvoudige ingreep die u kunt vergelijken met het schuren en lakken van een parketvloer. Hierna kunt u er weer jaren tegenaan. Vloercoating is van zichzelf dus een erg duurzame vloer.
Is het aanbrengen van vloercoating duurzaam?
Is vloercoating duurzaam? Ja dus. Maar hoe zit het met het aanbrengen? De specialisten van Betonvloercoating zorgen er altijd voor dat materiaalverspilling tot het maximale beperkt wordt. Zo meten zij de ruimte nauwkeurig en worden er precieze berekeningen gemaakt. Op deze manier zorgen zij ervoor dat er geen restjes overblijven die weggegooid moeten worden.
Geen schoonmaakmiddelen
Vloercoating is een hygiënische vloer die van zichzelf vuil en stof afstoot. Ook heeft vloercoating geen gaatjes of kiertjes. Hierdoor kan er geen stof of vuil achterblijven in de vloer. Wilt u de vloer toch dweilen, dan raden wij u aan om dit met lauwwarm water te doen. Schoonmaakmiddelen zijn eerder af te raden. Dit kan de vloercoating namelijk beschadigen. Op die manier vermijdt u schadelijke stoffen die in schoonmaakmiddelen zitten. Mooi meegenomen voor onze planeet, toch?
Energieverspilling beperken
Wilt u maatregelen nemen tegen energieverspilling? Vloercoating zorgt van zichzelf voor een goede isolatie. Bovendien is er al sprake van een ondervloer. Hierdoor kan er minder warmte verloren gaan. Wilt u een stapje verder gaan? Dan kunt u kiezen voor een gietvloer en deze combineren met vloerverwarming. Een gietvloer geleidt namelijk de warmte moeiteloos. Het materiaal zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming van de ruimtes. Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming wordt veel toegepast in energiebesparende bedrijven en huishoudens. Een gouden combinatie dus.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de vraag ‘is vloercoating duurzaam’? Neem dan contact met ons op. Denkt u erover om vloercoating aan te schaffen en bent u benieuwd naar de investering? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.